Blog

De laatste trends op het gebied van verlichting.

Altijd op de hoogte? Volg ons op:

Facebook | Ottevangers Lichtdesign Instagram| Ottevangers Lichtdesign Twitter | Ottevangers Lichtdesign Pinterest | Ottevangers Lichtdesign LinkedIn | Ottevangers Lichtdesign

 

Vakmanschap staat centraal bij Lumina 

Bezoek aan Lumina | Ottevangers Lichtdesign 2

Onlangs bracht Ottevangers Lichtdesign een bezoek aan de productiewerkplaats van Lumina in Milaan. Het is prachtig om te zien met hoeveel passie dit familiebedrijf  lampen zoals de Daphineen de Galileo nog grotendeels met de hand vervaardigd. Het was geen verrassing dat er zoveel zorg wordt besteed aan elk armatuur. Lumina levert namelijk al sinds 1973 functionele, unieke en kwalitatief sterke designlampen.

Lees verder:Vakmanschap staat voorop bij Lumina

 

 


 

 

Wat doet een lichtadviseur?

 

In magazine Woonn verscheen een item over lichtadvies door Ottevangers Lichtdesign. Via deze blog vindt u het volledige artikel:

"Ottevangers Lichtdesign in Groningen is al jaren een begrip in Noord-Nederland. Al meer dan 25 jaar is het dè plek waar lichtliefhebbers terechtkunnen voor de mooiste designverlichting. Tijdloze ontwerpen, maar ook de nieuwste technieken. Sinds eind 2009 staat Stefan Hagenouw er aan het roer. Met zijn komst wist hij de winkel in meerdere opzichten naar een hoger plan te tillen. Hij staat klanten bij met het uitzoeken van nieuwe armaturen, met het inzichtelijk maken van de behoefte aan licht en het vertalen hiervan in armaturen, maar ook met het maken van een alles omvattend lichtplan."


Lees verder; Wat doet een lichtadviseur

 


 

 

Ottevangers Lichtdesign: steeds meer duurzame LED-verlichting met vooruitstrevend design

Groninger Internet Courant

(verschenen op GIC.nl)

LED-verlichting is tegenwoordig niet uitsluitend duurzaam, maar ook verrassend mooi. ‘Het design is vaak prachtig, met hele vooruitstrevende ontwerpen.’ Dat zegt Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign aan de Peizerweg in Groningen. Dit bedrijf heeft haar collectie aanzienlijk uitgebreid en speelt daarmee in op de vraag naar duurzame LED-verlichting van hoge kwaliteit.


Lees verder; Ottevangers Lichtdesign: steeds meer duurzame LED-verlichting met vooruitstrevend designvooruitstrevend design

 


 Catellani & Smith - Atman - Ottevangers Lichtdesign

 

Catellani & Smith verlichting als sierraad

Functionele verlichting wordt verdrongen door kunstobjecten . Kiest u voor industrieel design of voor een nauwkeurig handgemaakte bijzondere creatie? Steeds meer consumenten kiezen voor het laatste en vallen voor de ontwerpen van Enzo Cattelani. Een onbetwistbare grootheid op het gebied van topdesignverlichting.


Lees verder; Catellani & Smith: verlichting als sierraad

 


 

 

Led Leeft!

Aan LED kleeft nog altijd een imago van kil en klinisch licht. Wie deze mythe ontkracht wil zien worden, brengt een bezoekje aan Ottevangers Lichtdesign. “LED leeft”, aldus Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign. “LED brengt dezelfde beleving en kleurtemperatuur als de traditionele lichtbronnen als een gloeilamp of halogeenverlichting. Mensen hoeven niet meer bang te zijn voor de zogenaamde blauwe Gamma-ledlampen, de ‘kleurtemperatuur’ is hetzelfde als andere lichtbronnen.


Lees verder: LED leeft 

 


 

 

Kunst aanlichten of uitlichten, een nauwgezette puzzel

U heeft een prachtig kunstwerk, maar hoe zorgt u er voor dat deze op elk moment van de dag gepast tot zijn recht komt in uw interieur? Goede verlichting is onontbeerlijk. Het verlichten van kunst in musea en ateliers is van alle dag, maar ook voor thuis- en of op uw werkplek zijn er steeds meer oplossingen.


Lees verder: Kunst aanlichten of uitlichten, een nauwgezette puzzel

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.