Catellani & Smith Alchemie T

3.817,- 3.62615

De fascinerende Alchemie tafellamp is een veelzijdig kunstwerk, ontworpen door de jonge ontwerper Giulia Archimede voor Catellani & Smith.De LED tafellamp is gemaakt van marmer, albast en messing en biedt dankzij een verstelbare kap verschillende lichtscenario’s – perfect als lichtobject op het dressoir of op het bureau op kantoor.
Alchemy combineert oud en nieuw: een moderne ontwerptaal, de nieuwste LED-technologie en nobele materialen die bekend zijn uit oude kunstwerken en fijne sieraden. Twee ronde, platte schijven staan op de rand op een smalle, rechthoekige voet van “Pietra di Medea” marmer. De ene is onbeweeglijk en bevestigd aan het ene uiteinde van de basis. De voorkant wordt volledig ingenomen door een albasten diffuser, die bij het inschakelen zacht gloeit als de maan. De tweede schijf is gemaakt van messing en kan over een rail worden verplaatst. Het kan de diffusor gedeeltelijk of volledig bedekken, waardoor verschillende indrukken ontstaan. Alchemy geeft de fasen van de maan weer, zo fascinerend als een zonsverduistering, en laat een vrij spel met licht en vorm toe. Het vizier is eenvoudig met de hand te verstellen. De lichtschakelaar is ook gemakkelijk bereikbaar op de lampvoet.
Het doorschijnende materiaal albast is hier voor het eerst gebruikt voor een lamp van Catellani & Smith. Net als het marmer heeft de steen een individuele nerf die elke lamp uniek maakt.

Artikelnummer: Catellani & Smith Alchemie T Categorieën: ,

Beschrijving

De fascinerende Alchemie tafellamp is een veelzijdig kunstwerk, ontworpen door de jonge ontwerper Giulia Archimede voor Catellani & Smith. Deze LED tafellamp is gemaakt van marmer, albast en messing en biedt dankzij een verstelbare kap verschillende lichtscenario’s – perfect als lichtobject op het dressoir of op het bureau op kantoor.

Alchemy combineert oud en nieuw: een moderne ontwerptaal, de nieuwste LED-technologie en nobele materialen die bekend zijn uit oude kunstwerken en fijne sieraden.

Twee ronde, platte schijven staan op de rand op een smalle, rechthoekige voet van “Pietra di Medea” marmer. De ene is onbeweeglijk en bevestigd aan het ene uiteinde van de basis. De voorkant wordt volledig ingenomen door een albasten diffuser, die bij het inschakelen zacht gloeit als de maan. De tweede schijf is gemaakt van messing en kan over een rail worden verplaatst. Het kan de diffusor gedeeltelijk of volledig bedekken, waardoor verschillende indrukken ontstaan. Alchemy geeft de fasen van de maan weer, zo fascinerend als een zonsverduistering, en laat een vrij spel met licht en vorm toe. Het vizier is eenvoudig met de hand te verstellen. De lichtschakelaar is ook gemakkelijk bereikbaar op de lampvoet.

Het doorschijnende materiaal albast is hier voor het eerst gebruikt voor een lamp van Catellani & Smith. Net als het marmer heeft de steen een individuele nerf die elke lamp uniek maakt.

  • Showroom met vele topmodellen
  • Gratis verzending in Nederland
  • Erkend leverancier topmerken
  • Standaard 5% korting op vele merken

Specificaties

Afmetingen

Lengte: 54 cm, Schijven: Ø circa 26 cm

Kleur

Coloured

Levertijd

2-3 weken

Soort lichtbron

12W LED, 3000K. Energieklasse: A++, A+, A

Lichtbron meegeleverd

Ja

Materiaal

Messing structuur en details, Medea kalkstenen basis en een albasten diffuser

Ontwerper

Giulia Archimede en het Catellani & Smith Products Development Team

Schakelaar

Aan-/uitschakelaar op armatuur

Type

Alchemie T