Catellani & Smith Ensō

3.623,- 3.44185

Italiaans design
5% korting
Gratis verzending binnen Nederland
Artikelnummer: CAT33-1 Categorieën: ,

Beschrijving

De Ensō is een LED tafellamp van Catellani & Smith met metalen structuur, voet en details gemaakt van messing en een onregelmatig blauw handgelakt buitenoppervlak. De cirkelvormige sculptuur rust op een messing voet, terwijl de LED-lichtbron verborgen achter de structuur van de lamp, waardoor een zacht lichteffect op de muur ontstaat.

Innovatieve lichtbron

De Ensō kent een innovatief draadloos verbindings- en distributiesysteem waarvoor patent is aangevraagd

“Ik vind Ensō, het cirkelsymbool, vooral fascinerend vanwege wat het vertegenwoordigt: verlichting, volledigheid, alles en niets. Dus een poging om die penseelstreken een driedimensionaal karakter te geven, was voor mij een logische stap.” Enzo Catellani

Ensō, geboren uit kalligrafie

In de oude kunst van de Japanse kalligrafie (shodō) is Ensō een allegorie van volledigheid en verlichting: een onvolmaakt perfecte cirkel die voortkomt uit een zachte, spontane beweging van de hand. Ensō is leven, geboren om te evolueren totdat het compleet is. En net als het leven is geen enkele Ensō ooit hetzelfde als een andere. Tijdens een verblijf in Japan ontdekte Enzo Catellani de schoonheid van deze langzame, nauwkeurige bewegingen, en hij is nog steeds aan het werk om de essentie ervan te onthullen. En zo krijgt de delicate penseelstreek een driedimensionaal karakter en wordt het “object” van de nieuwe creatie Ensō. De blauwe cirkel, met de hand geschilderd, reproduceert de vrucht van die onmiddellijke beweging, alsof deze in de ruimte is getekend. De oorsprong van Ensō lijkt doordrenkt met inkt en neemt af als het aan het einde van zijn reis komt. De kleur, die gaandeweg minder wordt, bereikt niet de sluiting van de cirkel en onderbreekt opzettelijk het begin en het einde van een cyclus om aan te geven dat er nog openingen zijn voor groei en evolutie.

 

 Catellani&Smith | Ottevangers Lichtdesign

 

““I had the privilege to spend a period of my life in Japan. During that time, I took calligraphy classes, and it was life-changing. I still practice this art, trying to find essence of those slow, precise movements. For example, Ensō, the circle symbol of enlightenment and wholeness, has always fascinated me. It encompasses everything and nothing. At that point, adding three-dimensionality to that stroke was natural for me””.

  • Showroom met vele topmodellen
  • Gratis verzending in Nederland
  • Erkend leverancier topmerken
  • Standaard 5% korting op vele merken

Specificaties

Gewicht 0,000000 kg
Afmetingen

Basis 25×15 cm, Hoogte: 66 cm (ca.)

Kleur

Messing, Blauw

Levertijd

2 tot 3 weken

Soort lichtbron

11x 1W 24V LED, 11W, Energieklasse F, Lumen: 1749, Lichtsterkte 2700K, CRI >90

Lichtbron meegeleverd

Ja

Materiaal

Messing basis en details, Metalen structuur met blauw met de hand geschilderd extern onregelmatig oppervlak

Ontwerper

Enzo Catellani

Schakelaar

Aan-/uitschakelaar op armatuur

Type

Ensō