Catellani & Smith: Verlichting als sieraad

De meester: Enzo Catellani

Enzo Catellani heeft zich ontwikkeld tot een meester in de lichtmanipulatie. Deze vakman stort zich in zijn eigen atelier annex ´laboratorium´ op het werk;

“Wanneer ik een nieuwe lamp creëer, begin ik altijd met een prototype, mijn laboratorium is een werkplaats waarin ik de meest uiteenlopende materialen, onderdelen en objecten verzamel; daar is het waar alles ontstaat. Ik assembleer, las, buig, vorm.

Ik moet de materialen kunnen voelen, zien hoe ze met het licht spelen. In deze eerste fase is er nog geen daadwerkelijk ontwerp, het idee moet onmiddellijk vorm krijgen, een object worden. Pas daarna ga ik over tot de klassieke ontwerpfase; haalbaarheid, technische kenmerken et cetera. Het is mijn idee over licht en mijn wens daarover te vertellen, dat leidt mij bij de constructie. Ik geloof dat dit intrinsieke proces voelbaar is in al onze lampen.”

Authentiek handwerk

Wanneer u een lamp van Catellani & Smith treft, ziet u het product van authentiek handwerk. Een groot deel van de ontwerpen van Enzo Catellani bestaat namelijk uit elementen die alleen vanuit ambachtelijk vakmanschap gemaakt kunnen worden. Dit handwerk levert soms imperfectie op, maar daarmee wordt de lamp werkelijk uniek. Het is het ultieme bewijs van vakmanschap.

Het designmerk heeft inmiddels vele succesvolle lijnen in haar assortiment. Teveel om in maar één blog toe te lichten, de STCHU Moon, Macchina della Luce, WaWa, Sorry Giotto, Stick en ga zo maar door. We kiezen echter voor twee kunststukken, de Atman en de Lederam-serie.

Atman

De Catellani & Smith Atman is namelijk een waar kunstwerk met mysterieuze lichteffecten. De Atman is handgemaakt uit één massief blok kristal! Het design alleen al is magnifiek, de lichtprestatie van de Atman is eveneens van hoge kwaliteit. De plaats en de hoek waarin u deze plaatst, bepaalt van welk effect en ambiance u kunt genieten. Ook kunt u moeiteloos schakelen van warm naar koel licht of van intensief naar sfeervol. Hiervoor gebuikt u de aanraakgevoelige dimmer.

Want naast een kunstwerk is de Atman een technisch hoogstandje.

Lederam

De Lederam-serie is net als de Atman een prachtige combinatie van design, technisch vernuft en prachtige afwerking. Catellani koos voor deze serie bewust voor de kleurcombinaties die de smaak en onderscheid van de Italiaanse haute couture oproepen. Zo kunt u kiezen voor de zwart-koper combinatie of voor een elegante witte uitvoering. Wat u ook kiest, u koopt niet zomaar verlichting. U haalt met de Lederam een beleving in huis.

Vloerlampen Lederam-serie

 

Wand- en plafondlampen Lederam-serie

 

Hanglampen Lederam-serie

Ottevangers Lichtdesign kan u voorzien van alle uitvoeringen van de Catellani & Smith Lederam-serie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies Catellani & Smith-verlichting

U kunt diverse armaturen van Catellani & Smith ervaren in de showroom van Ottevangers Lichtdesign. Als erkend dealer hebben wij ook de kennis om u te helpen om de ultieme lichtmanipulatie in uw huis te creëren, precies zoals Enzo Catellani het voor ogen heeft gehad.