DCW éditions Here Comes The Sun mini

152,-
14440

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Beschrijving

DCW éditions Here Comes The Sun mini  is onderdeel van Here Comes The Sun is een collectie hanglampen die fascineren door hun onconventionele ontwerp. De lampen werden in 1970 ontworpen door de ontwerper en interieurarchitect Bertrand Balas, die als Fransman uit het zuiden geïnteresseerd was in het vastleggen van het unieke licht van het zuiden, met name de zonsondergangen boven de Garonne bij Toulouse, waar hij van hield. Tegenwoordig worden de armaturen geproduceerd door het Franse merk DCW éditions.

Aanvankelijk had de ontwerper echter een probleem met de naamgeving, omdat de Beatles bijna tegelijkertijd een muziekalbum met dezelfde titel uitbrachten – een juridisch geschil zou theoretisch het gevolg zijn geweest. Dus Here Comes The Sun werd omgedoopt tot “Springfontein”. Toen DCW vele jaren later de rechten op de Springfontein lamp kocht, nam het bedrijf ook de oorspronkelijke naam Here Comes The Sun weer over.

De bolvorm van de lampenkap wordt bij Here Comes The Sun opgedeeld in twee elementen, waardoor een charmante uitstraling ontstaat: een schaal met een opening aan de onderkant, die verbonden is met een koepel daarboven. Door de lichtbron in het midden van de schaal ontsnapt warm licht via de uitsparingen direct naar beneden, naar boven en naar de zijkant gereflecteerd.

Dit onthult al snel de betekenis achter de naam “Here Comes The Sun”, want het licht dat van onderen opkomt en de koepel bestraalt, doet gunstig denken aan een zonsopgang, aan verwarmende zonnestralen. Terwijl een wit gelakte binnenkant van de aluminium kap wat soberder oogt, versterkt de koperkleurige binnenkant de uitnodigende sfeer die het uitgestraalde licht van een “rijzende zon” uitstraalt.

Here Comes The Sun van DCW is verkrijgbaar in verschillende maten. Het biedt ideaal licht voor verschillende woonruimtes, of het nu effectief is als enkele armatuur in de eethoek, als dubbele loterij in de slaapkamer of gegroepeerd naast elkaar in verschillende maten voor een dramatisch effect.

Afmetingen

De DCW éditions Here Comes The Sun hanglamp mini heeft een diameter van 10 centimeter, de maximale snoerlengte is 300 centimeter.

Materiaal en kleuruitvoeringen

Deze hanglamp van DCW éditions is gemaakt van aluminium, en is verkrijgbaar in de kleuren zwart-koper, zwart-wit, wit-koper en wit. Bij elke kleur is het plafondkapje wit en het snoer zwart.

Bijzondere uitvoeringen

Wilt u uw eigen “tros” aan DCW éditions Here Comes The Sun samenstellen? neem dan contact met ons op

  • Showroom met vele topmodellen
  • Gratis verzending in Nederland
  • Erkend leverancier topmerken
  • Standaard 5% korting op vele merken

Specificaties

Naam

DCW éditions Here Comes The Sun mini

Ontwerper

Bertrand Balas

Materialen

Aluminium (metaal)

Afmetingen

Diameter (Ø) 10 cm, Lengte snoer: tot maximaal 300 cm.

Lichtbron

1 x max. 3W (12V) G4 LED-Lamp, IP20

Kleuruitvoeringen

Zwart-koper, Wit, Zwart-wit, Wit-koper

Levertijd

3 weken