Familie-intriges bij MOOOI tijdens Salone del Mobile.Milano

MOOOI verraste tijdens de Salone del Mobile.Milano met een prachtige show in een oude bibliotheek in het centrum van Milaan. Kleine blikvangers in deze overweldigende presentatie waren de keramische wandlampen van de unieke serie MOOOI Party, ontworpen door Kranen/Gille.

‘The Party’ is geïnspireerd door een clan van sterke, boeiende persoonlijkheden. Hun gegoten keramische gezichten brengen de fascinatie van Kranen/Gille voor geheimen, gezinsdynamiek aan het licht en intriges naar voren.

The Mayor, Bert, Glenn, Ted & Coco zoals de lampen zijn genoemd, kennen elk eigen sterke eigenschappen. Hun onderlinge verhalen en banden zijn volledig uitgewerkt in 5 wandlampen van keramiek.  Hun knarsende relatie komt ook samen in één prachtige hanglamp: de reünie.

MOOOI Party: Het volledige familieportret

The Mayor – de aanstaande aristocraat.

Bekijkt de wereld door zijn monocle. Fascinerend en controversieel. Zijn enorme zelfvertrouwen en aangeboren autoriteit vind je terug in het voorkomen van de lamp. Na een affaire met Coco vader geworden van Glenn en Ted die hij niet erkend.

Coco – de opportunist

Gebaseerd op de actrice en ontwerpster Hedy Lamar wiens voorkomen (gracieuze, maar met stevigheid), de essentie is van deze lamp. De sterke vrouw die 2 zonen. Gebaseerd op de actrice/uitvindster Hedy Lamarr.

Bert – het zwarte schaap

Somber en daardoor intrigerend. Zijn gezicht verbergt een leven vol wrok en jaloezie.  Broer van Glenn.

Ted – het slechte meesterbrein

Extreem intelligent, maar hij blijft continue in de problemen te komen. Het gevolg van een slechte jeugd. Ted geeft zich het meest bloot aan uw wand.

Glenn – de patriot

Glenn heeft een patriottisch hart. Hij houdt van zijn vaderland en zijn familie. Door zijn turbulente jeugd zoekt hij nu naar duidelijkheid door ideologie en orde na te streven. Broer van Bert en Ted, maar met een andere (onbekende) vader. Een man met een missie en een zee van licht.

MOOOI

Marcel Wanders en Casper Vissers staan aan de wieg van het Nederlandse Moooi. experts roemen het unieke en schoonheid van de designs die dit merk heeft te bieden. Behalve ontwerpen van Marcel Wanders heeft Moooi onder andere ontwerpen van Jurgen Bey, Bertjan Pot, Maarten Baas, Ross Lovegrove, Neri & Hu, Studio Job, Kranen/Gille en Nika Zupanc in hun collectie.

 

Kranen/Gille

Na hun afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2004 gingen zowel Kranen als Gille, die erkenning vonden in elkaars werk, aanvankelijk hun eigen weg. Toen de twee elkaar in 2006 weer ontmoetten, begonnen ze aan een project om te worden vertoond in de Salone Del Mobile in Milaan in 2007 “The Von Trapp Dining Room”, een serie producten geïnspireerd op Tiroler volkskunst. Na deze presentatie kwam Kranen / Gille tot leven als een studio en werkte ze aan vervolgprojecten om te worden vertoond op beurzen als Design Miami en PAD London.

MOOOI koopt u bij Ottevangers Lichtdesign

Ottevangers Lichtdesign is erkend dealer, bij uw bestelling van MOOOI-verlichting ontvangt u 5% iDeal-korting en profiteert u daarbij van gratis verzending.
Bekijk alle uitvoeringen