Flos Parentesi (dimbaar)

399,-
37905

Toen Achille Castiglioni, samen met Pio Manzú in 1971 het armatuur Parentesi voor Flos ontwierp, kon hij niet vermoeden dat de grote vernieuwer Ingo Maurer later als eerbetoon aan Achille Castiglioni deze lamp als basis nam voor zijn Hot Achille. Dit oer-model Parentesi wordt geleverd in wit, zwart, rood en chroom. De lamp is eenvoudig in hoogte te stellen en te richten en wordt snel opgenomen in elk interieur.

Italiaans design
Design klassieker
Artikelnummer: FLO10-1 Categorieën: , ,

Beschrijving

De hanglamp Flos Parentesi is van plafond tot vloer een prachtige blikvanger. Toen Achille Castiglioni, samen met Pio Manzú in 1971 de hanglamp Parentesi voor Flos ontwierp, kon hij niet vermoeden dat de grote vernieuwer Ingo Maurer later als eerbetoon aan Achille Castiglioni deze lamp als basis nam voor zijn Hot Achille.

Dit oer-model Parentesi wordt geleverd in wit, zwart, rood en nickel. Door het slanke en prachtige design kan de Parentesi snel worden ingenomen in elk interieur.  De lamp is met de hand in hoogte te stellen en te richten, u kunt dus makkelijk objecten naar wens oplichten. Met de kabel van maximaal 4 meter lang heeft u in ieder geval veel mogelijkheden.

Let op: Wij adviseren onze klanten altijd de dimbare versie. Daarom kunt u alleen deze versie bestellen in de webwinkel.

50-jarige special edition

De populaire lamp ging voor het eerst in productie in 1971 en viert dit jaar zijn 50e verjaardag, en wordt alleen dit jaar uitgebracht in speciale edities in 2 originele uitvoeringen – signaaloranje en turkoois

Flos Parentesi in het kort

  • De lamp geeft direct licht.
  • De lamp beweegt verticaal via het schuiven van een geverfde of vernikkelde stalen buis op een plafond-tot-vloer stalen kabel (4000 mm lang).
  • De armatuurkop is van spuitgegoten zwart elastomeer.
  • Op de kabel bevindt zich de elektronische dimmer waarmee de lichthelderheid kan worden geregeld.

Flos

Sinds de oprichting in 1962 werken de grootste designers voor het Italiaanse Flos, denk hierbij aan de iconen Achille Acstiglioni en Tobias Scarpa. Tegenwoordig worden de lampen ontworpen door de bekende namen zoals Philip Starck, Jasper Morrison, Marc Newson en Marcel Wanders. De collectie is dan ook zeer uiteenlopend.

 

  • Showroom met vele topmodellen
  • Gratis verzending in Nederland
  • Erkend leverancier topmerken
  • Standaard 5% korting op vele merken

Specificaties

Afmetingen

Hoogte 58cm, L kabel max 400cm

Kleur

Nikkel, Rood, Wit, Zwart

Levertijd

2 tot 3 weken

Soort lichtbron

Led E27 R125 8W

Lichtbron meegeleverd

Ja, Nee

Materiaal

Staal, elastomeer

Ontwerper

Achille Castiglioni

Schakelaar

Met dimmer

Type

Parentesi D

Andere suggesties…