Flos Skynest

3.249,-
3.08655

Toen Achille Castiglioni, samen met Pio Manzú in 1971 het armatuur Parentesi voor Flos ontwierp, kon hij niet vermoeden dat de grote vernieuwer Ingo Maurer later als eerbetoon aan Achille Castiglioni deze lamp als basis nam voor zijn Hot Achille. Dit oer-model Parentesi wordt geleverd in wit, zwart, rood en chroom. De lamp is eenvoudig in hoogte te stellen en te richten en wordt snel opgenomen in elk interieur.

Dutch design
Energiezuinig
Nieuwe collectei
Artikelnummer: FLO10-1-2-1 Categorieën: , ,

Beschrijving

De hanglamp Skynest is de nieuwste creatie van Marcel Wanders studio voor Flos. Door filamenten van licht te weven, combineert deze unieke lamp naadloos zowel elegantie als technische innovatie. Skynest heeft de typische vorm van een hanglamp, met een centrale kern en met wat op het eerste gezicht lijkt op een lampenkap. Het licht wordt echter niet uitgestraald door een gloeilamp of door een LED-plaat, maar door de elementen die de structuur van de lampenkap vormen: LED-strips bedekt met stof. Delicate textielbuisjes, geïntegreerd met LED-lampjes, die doen denken aan draad, zijn door het hele ontwerp van de lamp geweven, waardoor een uniek verrassingselement ontstaat, dat het archetype van de gloeilampverlichting uitdaagt.

Kleuren

Deze prachtige innovatieve lamp is verkrijgbaar in 4 verschillende kleurstellingen

  • antraciet
  • amandel
  • baksteen
  • toermalijnblauw

Verschillende modellen

Flos Skynest komt verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder hanglamp, plafondlamp, wandlamp en plafond-tot-vloer variant. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden en levertijden.

Flos

Sinds de oprichting in 1962 werken de grootste designers voor het Italiaanse Flos, denk hierbij aan de iconen Achille Acstiglioni en Tobias Scarpa. Tegenwoordig worden de lampen ontworpen door de bekende namen zoals Philip Starck, Jasper Morrison, Marc Newson en Marcel Wanders. De collectie is dan ook zeer uiteenlopend.

  • Showroom met vele topmodellen
  • Gratis verzending in Nederland
  • Erkend leverancier topmerken
  • Standaard 5% korting op vele merken

Specificaties

Afmetingen

Hoogte 21,3 cm, Diameter: 90,4 cm

Kleur

Amandel, Antraciet, Baksteen, Toermalijn blauw

Levertijd

2 tot 3 weken

Soort lichtbron

LED 78W, 6650lm, 3500K, CRI90

Lichtbron meegeleverd

Ja

Materiaal

Nylon met glasvezel, gerecycleerd polyester, LATAMID, aluminium

Ontwerper

Marcel Wanders

Type

Skynest

Andere suggesties…