Kunst aanlichten of uitlichten, een nauwgezette puzzel

U heeft een prachtig kunstwerk, maar hoe zorgt u er voor dat deze op elk moment van de dag gepast tot zijn recht komt in uw interieur? Goede verlichting is onontbeerlijk. Het verlichten van kunst in musea en ateliers is van alle dag, maar ook voor thuis- en of op uw werkplek zijn er steeds meer oplossingen.

Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign:

“Het goed aanlichten van kunst zoals sculpturen en schilderijen luistert nauw. Het is een samenspel van onder andere de juiste lichthoek en gradenbundel, de grootte van uw kunstwerk is hierin een belangrijk gegeven. Daarnaast is ook de kleursetting erg belangrijk, alle kleuren van uw kunst moeten uiteraard volledig tot hun recht komen, wij besteden samen met de klant bijvoorbeeld dan ook veel aandacht aan het soort lichtbron.

Een ander element bij de keuze van de lichtbron is de gevoeligheid voor licht en/of warmte van uw kunstwerk. Niet onbelangrijk in de keuze van verlichting is natuurlijk het design. De lichtbron moet niet alleen het beste van een kunstwerk naar boven halen, het moet zelf ook een aanwinst voor uw interieur zijn. Bij Ottevangers Lichtdesign werken we met diverse leveranciers zodat we op verschillende eisen en esthetische wensen kunnen inspringen, met nieuwe of bewezen technieken.”

Wilt u kunst uit- of aanlichten? Kom langs in de showroom van Ottevangers Lichtdesign voor de meest aansluitende oplossing.

“De lichtbron moet niet alleen het beste van een kunstwerk naar boven halen, het moet zelf ook een aanwinst voor uw interieur zijn.”