Led leeft!

Aan LED kleeft nog altijd een imago van kil en klinisch licht. Wie deze mythe ontkracht wil zien worden, brengt een bezoekje aan Ottevangers Lichtdesign.
“LED leeft”, aldus Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign. “LED brengt dezelfde beleving en kleurtemperatuur als de traditionele lichtbronnen als een gloeilamp of halogeenverlichting. Mensen hoeven niet meer bang te zijn voor de zogenaamde blauwe Gamma-ledlampen, de ‘kleurtemperatuur’ is hetzelfde als andere lichtbronnen.

Er zijn een paar fabrikanten die LED-techniek prachtig toepassen in vooruitstrevende ontwerpen. Vergeet niet dat je met LED veel meer kan in vormgeving, je hebt geen ruimte nodig voor de forse bekabeling of een grote fitting en uiteraard de lichtbron. LED zorgt naast het brengen van duurzaamheid inmiddels ook voor een complete evolutie in het design.

Merken als Baltensweiler, Ferrolight, Occhio (Axel Meisse), Tunto, iulite en Cini en Nils beschikken inmiddels over een grote LED-collectie met bekroonde ontwerpen. Ik ben er trots op dat we deze collecties mogen aanbieden, sommige zelfs exclusief.”

Het werd al aangestipt; duurzaamheid. LED-verlichting staat voor duurzaam, de levensduur is vele malen groter dan traditionelere lichtbronnen en het stroomverbruik is vele malen lager.
Nog niet geheel overtuigd van LED? Bezoek de showroom van Ottevangers Lichtdesign in het Woonforum.

 

"LED brengt dezelfde beleving en kleurtemperatuur als de traditionele lichtbronnen"