Ottevangers Lichtdesign | Uw leverancier van designverlichting en advies!

“Wij zien steeds meer een trend naar duurzame designverlichting”, aldus Stefan Hagenouw van Ottevangers Lichtdesign. “Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een weloverwogen lichtplan, samen met onze adviseurs. Dat houdt niet op met het uitzoeken van een mooi armatuur, maar wij adviseren de klanten ook over de lichtkleur, sfeer en de energiezuinigheid van de oplossing. Of dat nou bij verhuizing, renovatie, verbouwing of een complete nieuwbouw is.”

Duurzame verlichting

LED-verlichting staat voor duurzaam, de levensduur is vele malen groter dan traditionelere lichtbronnen en het stroomverbruik is vele malen lager. De vraag naar deze duurzame verlichting trekt dan ook fors aan.Veel fabrikanten zetten dan ook in op de ontwikkeling van zuinige LED-technologie, maar wanneer mensen de term LED horen, dan schrikt dit nog vaak wel af. Dat is onterecht volgens Hagenouw: “LED brengt dezelfde beleving en kleurtemperatuur als de traditionele lichtbronnen als een gloeilamp of halogeenverlichting. Mensen hoeven niet meer bang te zijn voor de zogenaamde blauwe, klinische led-uitstraling, de ‘kleurtemperatuur’ is hetzelfde als bij andere lichtbronnen”.

LED zorgt voor vooruitstrevend design

Ook voor het design is de LED-technologie baanbrekend volgens Hagenouw: “Er zijn een paar fabrikanten die LED-techniek prachtig toepassen in vooruitstrevende ontwerpen. Vergeet niet dat je met LED veel meer kan in vormgeving, je hebt geen ruimte nodig voor de forse bekabeling of een grote fitting en uiteraard de lichtbron. LED zorgt naast het brengen van duurzaamheid inmiddels ook voor een complete evolutie in het design.

Merken als Baltensweiler, Ferrolight, Occhio (Axel Meisse), Tunto, iulite, Nimbus en Cini en Nils beschikken inmiddels over een grote LED-collectie met bekroonde ontwerpen. Ik ben er trots op dat we deze collecties mogen aanbieden, sommige zelfs exclusief.”

Vernieuwde en brede topcollectie

Ottevangers Lichtdesign is flink in ontwikkeling “We hebben de collectie uitgebreid met Scandinavisch designmerk Tunto en het Duitse NYTA, de ‘daglichtlijn van Luctra, maar ook het befaamde jeansmerk Diesel is nu met de eigen verlichtingslijn present in de showroom in het Woonforum in Groningen. Samen met de collectie van topmerken als Artemide, Foscarini, Catellani&Smith. Flos en Ingo Maurer kunnen we de klant met trots een gevarieerd en verrassende collectie bieden.“